Carmina Burana - Carl Orff

International Symphony Orchestra
wo 7 dec 2022 - 20:00
Jupilerzaal
wo 7 dec 2022
20:00
Tickets

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana.  

Carmina Burana behoort tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan honderddertig musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal.

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. 

Carmina Burana komt terug naar Nederland voor een beperkt aantal uitvoeringen. 

credits

orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv / koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ / dirigent: Raymond Janssen / solisten: Veronica Anușca (sopraan), Valentin Roceveanu (tenor), Iordache Basilic (bariton) / viool: Eugene Kruk