Keturunan

Cheroney Pelupessy
Try-out
do 25 aug 2022 - 20:30 tot 21:40
kleine zaal
do 25 aug 2022
20:30 tot 21:40
Geweest

In KETURUNAN wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van een aantal nakomelingen van voorouders die een veelbewogen reis hebben doormaakt met betrekking tot hun relatie met Nederland.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben met haar wortels in Indonesië, Molukken en Nederland?

Voor de Molukkers en Indonesiërs zijn hun voorouders van groot belang en worden zij beschouwd als invloedrijk in de vorming van de huidige identiteit, zowel in culturele betekenis als in afkomst. Het eren van de voorouders wordt beschouwd als de verbinding met het verleden. In KETURUNAN wordt deze geschiedenis meegenomen en wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

Een kunstproject dat draait in de breedste zin om verbintenis: tussen maker en uitvoerend kunstenaar, tussen verhalen, tussen dansstijlen, tussen kunstenaar en publiek en een verbintenis tussen verschillende etniciteiten die erg veel samenhang hebben.

Indische daghap bij Vensters'

Geniet vooraf de voorstelling van een heerlijke Gado Gado!

Een gerecht bestaande uit verschillende groenten (zoals komkommer, spitskool, boontjes, taugé), eieren en pindasaus. Het wordt geserveerd met aardappeltjes en kipsaté. Het gerecht is ook vegetarisch te krijgen en een saté van tofu. Prijs €14,50

credits

concept & regie: Cheroney Pelupessy / choreografie: Cheroney Pelupessy / dansers: Melissa Damayanti, Sascha Lekatompessy, Simon Mual, Mezack Sahetapy, Moya Wenno / Muziekontwerp: Tom van Wee, Karindra Perrier / Kostuumontwerp: Mirjam Manusama / Licht: Simchah Hoed / Documentaire: Rijko Fernandez / Beeld & Ontwerp: Sjoerd Derine / Archief onderzoek: Lara Nuberg / Foto expositie: Yara Jimmink / Advies: Ambonwhene Aratuaman / Productie: ART& / Co-productie: Productiehuis Theater Rotterdam / Zakelijke leiding: Gi Au-Yeung