Fred Manschot

Brieven van Chopin

Wouter Harbers
onderdeel van steinway sessies
zo 26 mrt 2023 - 15:00 tot 17:00
grote zaal
zo 26 mrt 2023
15:00 tot 17:00
Pauze 15:50
Geweest

Pianist Wouter Harbers werd op Radio 4 ‘nieuwe ster aan het pianofirmament’ genoemd. Voor veel muziekliefhebbers uit Breda en omstreken is hij al jaren een fenomeen: tijdens zijn eigen concertserie in de Waalse Kerk trakteert hij zijn vaste bezoekers maandelijks op een ochtend vol romantische pianomuziek. 

Dit concert is onderdeel van de Steinway Sessies.

Tijdens deze Steinway Sessie deelt Harbers zijn passie voor Chopin. In een bijzonder programma speelt hij niet alleen piano, maar leest hij ook voor uit brieven van Chopin: je leert zo de componist bijna persoonlijk kennen, en ervaart daardoor zijn composities als nieuw. 

Pianist Wouter Harbers heeft Chopins muziek als specialiteit ontwikkeld. In 2017 nam hij Chopins Eerste Pianoconcert op met het professionele Ars Musica Orkest, en voerde dit meesterwerk negen keer uit (waaronder tweemaal in Spanje). Recent nam hij een pianoalbum op in Het Concertgebouw. 

Recensenten schreven enthousiast over zijn interpretaties: ‘De muziek van Chopin past Harbers als een handschoen.’ In het klassieke tijdschrift Luister werd geschreven: ‘Wouters liefde voor de muziek en zijn respect voor Chopin klinken in alle noten door.’ En in een andere recensie van een landelijke krant: ‘De techniek die nodig is voor dit typische pianistische werk heeft hij volop in huis. Bovendien beschikt Wouter over een flinke portie poëtische zeggingskracht.’