Mark Engelen

A wind Invisible

Rembrandt Frerichs' Graffitti Jazz
onderdeel van steinway sessies
zo 21 mei 2023 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 21 mei 2023
15:00
Bestellen

Het Rembrandt Trio staat internationaal bekend om hun nieuwsgierige blik en vernieuwende samenwerkingen die Jazz steeds een nieuwe richting geven.  

Dit concert is onderdeel van de Steinway Sessies.

Na meer dan vijftien jaar de wereld rondgereisd te hebben om op verschillende continenten samen te spelen én onderweg veel verschillende muziekculturen op te snuiven, nam het Rembrandt Trio begin 2021 hun zevende gezamenlijke album op. In twee volle dagen, in een voormalig kerk gevuld met verschillende orgels, een historische vleugel (Erard) en een moderne Steinway, kozen de musici composities die een universele kwaliteit over zich hadden. Met de melodie als leidraad speelden ze composities die tijdloos aanvoelden en die mensen uit verschillende culturen met elkaar verbinden. 

Terwijl ze op verschillende locaties over de hele wereld toerden, ontdekte het trio dat sommige composities een speciaal soort magie deelden die zich overal vertaalden waar ze werden gespeeld. Vaak waren de stukken gebaseerd op composities en thema's uit verschillende tijden en culturen; een Bach-motief, een Chinees volksliedje, een Armeense bron. Mooie, sterke melodieën die het publiek raakten, ongeacht hun achtergrond of cultuur.