Suus Waijers

Matrimonium

het zuid land
onderdeel DNA Breda
vr 9 sep 2022 tot za 10 sep 2022
vr 9 sep 2022
tot
za 10 sep 2022

matrimonium vertelt het verhaal van twee koningskinderen die de hoge verwachtingen van hun familie en land zwaar op hun schouders voelen. 

Deze voorstelling is onderdeel van DNA Breda.

De kinderen worden verondersteld na hun gedwongen huwelijk zo snel mogelijk een troonopvolger op de wereld te zetten om hun twee thuislanden te verenigen.  

Wat doet de toenemende druk met twee kinderen in het kwetsbare gebied tussen kind zijn en volwassen worden? Weren ze zich tegen de dwang van de bestaande machtsverhoudingen of leggen ze zich neer bij wat van hen wordt verwacht?    

over het zuid land
het zuid land maakt voorstellingen voor een volwassen publiek waarin het kind als acteur en onderwerp centraal staat. Jonge spelers bewegen zich in de producties in een wereld die gedomineerd wordt door regels, denkbeelden en handelingen van volwassenen. matrimonium is de opvolger van de succesvolle monoloog reindier.  

credits

concept & regie: Hidde Brouwers & Jorg van den Kieboom / tekst: Jorg van den Kieboom / spel: Julian Kapteijns & Raf Witte / vormgeving: Robin Schijfs / kostuum: Hanne Pierrot / dramaturgisch advies: Mieke Versyp