Anne Harbers

De grote doe eens normaal show

Stormkamer
onderdeel DNA Breda
za 10 sep 2022 tot zo 11 sep 2022
za 10 sep 2022
tot
zo 11 sep 2022

Goede opleiding. Check. Prima baan. Check. Leuke relatie. Check. Gezond verstand. Bingo! We hebben onszelf een set criteria opgelegd die meten hoe succesvol je bent. De norm. We willen normaal zijn. 

Deze voorstelling is onderdeel van DNA Breda.

We vinken continue lijstjes af, leggen elkaar langs de meetlat en proberen in de pas te lopen. Ons leven is verworden tot een afvalrace, een talentenshow. Elke dag moet je presteren in een nieuwe auditie. Vlieg je in de tweede ronde eruit? Dan wijk je af van de norm.   

Gezelschap Stormkamer heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de vraag hoe we omgaan met afwijkend gedrag. Regisseur Hanna van Mourik Broekman sprak experts uit de psychiatrie en ervaringsdeskundigen op het gebied van verward gedrag. In De Grote Doe Eens Normaal Show gaat Hanna samen met een groep acteurs de norm te lijf. Hoeveel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart?

meer over Stormkamer
Stormkamer creëert ontmoetingen buiten het rode pluche, op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. meer info