Fotograaf Ernest Potters

It takes a child to raise a village / Football meets dance

Corpo Máquina Society
onderdeel DNA Breda
zo 11 sep 2022 - 15:00 tot 16:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
Geweest
zo 11 sep 2022
15:00 tot 16:00
Geweest

Beweging, vrijheid en geluk. Zeven dansers, zeven voetballers/sportcoaches en twee muzikanten laten je de levenslust van kinderen en de drang tot spelen zien. Dit doen ze samen met eenentwintig kinderen uit Breda.

Deze voorstelling is onderdeel van DNA Breda.

Choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society brengt een voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen. De volwassenen in het gezelschap hebben als opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen. Zo zet Miotto de kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid die onder onze volwassen denkwereld verborgen is geraakt in de schijnwerpers. 

Kunst is iets bijzonders in ieder mensen leven, niet alleen iets voor bijzondere mensen”, zegt Miotto. Om zijn statement kracht bij te zetten, zoekt hij voortdurend naar potentiële en onvermoede ingangen voor kunstbeleving en onderzoekt hij alternatieve, uitnodigende creatie- en presentatie-vormen. Zo begon Miotto met bouwen van een brug tussen voetbal en dans en ontwikkelde hij een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van wijkbewoners. In It takes a Child to raise a village / football meets dance komen beide invalshoeken samen.

meer over Corpo Máquina Society
Met oog voor interesses, talenten, vaardigheden en energieën die zich buiten opleidingen en instituten ontwikkelen, brengt Corpo Máquina Society het systeem, de straat en de kunst in dialoog met elkaar. In de ruimte tussen deze drie domeinen komen projecten tot leven. Zintuigen op scherp, voelen, bewegen, kijken. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.