William van der Voort

Out of the box (6+)

The100Hands
za 10 sep 2022 tot zo 11 sep 2022
za 10 sep 2022
tot
zo 11 sep 2022

Een groep mensen ontmoet elkaar in een beperkte ruimte - een levensgrote box waar je van alle kanten in kunt kijken. Waar één persoon hard werkt om in de box te komen, wil een ander alle binnenruimte voor zichzelf, terwijl een volgende zich juist van alle grenzen probeert te ontdoen. 

Deze voorstelling is onderdeel van DNA Breda.

  • De voorstelling wordt in samenwerking met Open Monumentendag georganiseerd. De uitvoeringen op zondag 11 september zijn in de Lutherse Kerk (Veemarktstraat 11, Breda)

Je kent ze wel, mensen die zeggen dat je gewoon even ‘out of the box’ moet denken. Maar ‘de box’ heeft nogal wat verschillende betekenissen. Dus wat betekent ‘de box’ eigenlijk voor verschillende mensen?

In deze fysieke, acrobatische en beeldende locatievoorstelling voor jong en oud, ontmoet een groep mensen elkaar in een beperkte ruimte. Als publiek kan je je vrij om de box bewegen, terwijl de voorstelling in, maar ook 'out of the' box plaatsvindt. Zou je iemand die de box in wilt, helpen, tegenhouden of kijk je alleen maar toe? Hoort die jongen die daar verderop staat nou bij de voorstelling of niet? Of wil je zelf even de box in...?

In een aaneenschakeling van atletische dans, beeldende verstilling en acrobatische vondsten ontvouwt zich de zo menselijke impuls om ons vrij te vechten, alsmede de behoefte aan samenhorigheid. Out of the Box is een lichtvoetige reflectie op tijden van aanpassing en afstand houden, maar bovenal een ode aan de creativiteit die je kunt vinden binnen beperking.

Onderdeel van:
kindervoorstellingen

credits

concept: Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik Škerlj / choreografie: Jasper Džuki Jelen / dans: Bryan Atmopawiro, Alison Duarte, Jade van den Hout, Nathalie Schmidt / muziek: ArthurMusic / kostuums: Esther Sloots / ontwerp box: Menno Boerdam /bouw box: Jitze Wils