Foto: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong, bewerking: Niek Kortekaas

Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer / Theateralliantie & Theater Oostpool
vr 3 mrt 2023 tot zo 5 mrt 2023
vr 3 mrt 2023
tot
zo 5 mrt 2023

Een voorstelling die je móet zien. Pieter Kramer zet op zijn inmiddels bekende en briljant grappige wijze het leven van de begaafde Wolfgang Amadeus Mozart als kindster én opstandige puber neer. 

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

De familievoorstellingen van Kramer zijn voor de (groot)ouders misschien nog wel vermakelijker dan voor de kids, maar zijn zeker verplichte kost voor elke theaterbezoeker in de dop. 

Het verhaal
Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.  

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Deze vragen staan centraal in Wolfgang, het wonderjong.  We volgen de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen.

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen. Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: ‘Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!’

Pieter Kramer

De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakten deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater), nu zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort met Theater Oostpool als coproducent. 

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar

Family ticket 6=5

Bij deze voorstelling geldt het family ticket: 6 tickets voor de prijs van 5. Geldig op dezelfde rang.

Onderdeel van:
kindervoorstellingen

Vrolijk aan de haal met muzikaal genie Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer zet op zijn inmiddels bekende en briljant grappige wijze het leven van de begaafde Wolfgang Amadeaus Mozart als kindster én opstandige puber neer.

credits

cast: Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders, Sidar Toksöz / tekst: Don Duyns / liedteksten: Theo Nijland / muziek: Mozart / regie: Pieter Kramer/ tekstdramaturgie: Dirkje Houtman / productiedramaturgie: Madelon Kooijman / muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok / choreografie: Daan Wijnands / decorontwerp: Niek Kortekaas / lichtontwerp: Marc Heinz / geluidsontwerp: Maarten Houdijk / kostuumontwerp: Sabine Snijders / ontwerp kap en grime: Cynthia van der Linden / producent: Theateralliantie & Theater Oostpool