Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
Laatste week
do 7 jul 2022 tot za 6 aug 2022
do 7 jul 2022
tot
za 6 aug 2022

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). 

In rap tempo verdwijnt de grutto uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap?

In de weilanden van boer Piet en boer Wim moeten ze vele tegenslagen overwinnen om uiteindelijk voor vliegvlugge kuikens te zorgen. Van jagende roofvogels tot maaimachines en slagregens. Overal ligt gevaar op de loer. Een andere groep grutto’s vliegt door tot in IJsland. In het vruchtbare land van vulkanen floreert de grutto als nooit tevoren. 

Deze intieme en indrukwekkende documentaire van Ruben Smit laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continue veranderende wereld. De vogel wordt gevolgd op zijn reis over de wereld en in de tijd. En we ontmoeten de mensen die hij ontmoet. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel | Chassé Cinema
Regie
Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
Speelduur
90 min
verwacht
do 7 jul 2022
Jaar
2022
Land
Nederland
Taal
Nederlands gesproken