The Real Charlie Chaplin

Peter Middleton, James Spinney
Laatste week
do 7 jul 2022 tot wo 27 jul 2022
do 7 jul 2022
tot
wo 27 jul 2022

Trouw (★★★★) 'Legt mooi uit waarom Chaplin zo razend populair werd'

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek met zijn iconische typetje The Tramp. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

De bekroonde documentairemakers Peter Middelton & James Sinney (Notes On Blindness, 2016) maakten een omvattende documentaire over een van de meest getalenteerde kunstenaars van de twintigste eeuw: Charlie Chaplin.

Aan de hand van geënsceneerde beelden met nieuw ontdekte, authentieke audio-opnames van onder meer een interview van Chaplin met Life Magazine in 1966 en Chaplin’s persoonlijke archiefmateriaal, wordt Chaplin’s razendsnelle opkomst vanuit de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van het supersterrendom in Hollywood geconstrueerd. Tot het moment dat hij op schandalige wijze uit de gratie viel en zijn gloriejaren in een heel ander daglicht kwamen te staan.

The Real Charlie Chaplin - Peter Middleton, James Spinney | Chassé Cinema Breda
Regie
Peter Middleton, James Spinney
Cast
Charles Chaplin (Zichzelf), Jeff Rawle (Zichzelf), Dickie Beau (Zichzelf), Anne Rosenfeld (Zichzelf), Pearl Mackie (Stem), Pearl Mackie (Zichzelf), Matthew Wolf (Zichzelf)
Speelduur
114 min
Jaar
2021
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst