Arts in Cinema: Raphael Revealed

Phil Grabsky
zo 17 jul 2022 tot zo 14 aug 2022
zo 17 jul 2022
tot
zo 14 aug 2022

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Exhibition On Screen kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino.

Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien

Arts in Cinema: Raphael Revealed | Chassé Cinema Breda
Regie
Phil Grabsky
Speelduur
88 min
Jaar
2022
Land
Italië
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van:
filmspecials