Luca Chiaudano

La Codista

Wunderbaum
do 28 jul 2022 - 20:00 tot 21:00
grote zaal
Geweest
do 28 jul 2022
20:00 tot 21:00
Geweest

La Codista is gebaseerd op het verhaal van Giovanni Cafaro: een Milanees verdient haar geld door in de rij te staan voor anderen. Hier vindt ze chaos en eenvoud.  

Deze voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Voor de tekst van La codista won Marleen Scholten in Italië de nationale toneelschrijfprijs Antonio Conti.

Stilstaan in de rij (la coda), voor anderen in dit geval. In de rij vindt ze chaos en eenvoud; mensen die samenkomen op een plek met maar één doel: wachten tot het aan hen is. La codista is een persoonlijke tekst over identiteit en het verlangen soms langzamer te gaan. Misschien ligt niet ieder antwoord direct binnen handbereik. Samen met het publiek wacht de codista op haar beurt.

Voor dit project interviewde Marleen Scholten verschillende inwoners van Italië over de betekenis van stilstaan. Daarnaast stond ze in veel lange rijen om het mechanisme van wachten zelf te ondergaan.

credits

door: Marleen Scholten /  regie-assistent: Dafne Niglio / licht: Emanuele Cavalcanti / kostuums: Lotte Goos / productie: Acteursgroep Wunderbaum en Associazione TRAK / co-productie: Theater Rotterdam