Find the Light

Bahghi & Jim van der Zee
Open Vensters'
za 30 jul 2022 - 20:30 tot 21:30
voorplein
Geweest
za 30 jul 2022
20:30 tot 21:30
Geweest

Bahghi zingt met een engelachtige stem waarmee ze je zachtjes in haar wereld verwelkomt. Een wereld vol talloze reizen, creaties en verbindingen. Speciaal voor Open Vensters' neemt ze Jim van der Zee om samen op te treden. 

Bahghi heeft een brede fantasie en is constant onderweg, of het nu buiten de deur, in haar kamer of in zichzelf is. Ze schrijft haar liedjes om zichzelf te ‘upliften’, een stem te geven aan de oceaan van emoties en zich een wereld voor te stellen die ze graag zou willen zien. In 2020 is ze begonnen met het uitbrengen van haar muziek, met als meest recente single Find the Light. Dit najaar komt haar debuut album uit.

Bahghi is zangeres, muzikant en songwriter uit een Eritrese familie, geboren en getogen in Amsterdam. Al vanaf haar vierde speelt ze klassiek viool en is haar liefde voor muziek nooit gestopt. Als Bi-cultureel persoon voelde ze zich nooit helemaal thuis op één plek. Dit heeft geleid tot een voortdurende zoektocht naar een eigen identiteit. Deze zoektocht van talloze reizen, creaties en verbindingen leidden tot onder meer de nummers op haar debuut EP Sunshine’s Got The Blues, die nu tijdens haar reis over het eiland klinken.

Tijdens Open Vensters' treedt ze op met Jim van Der Zee. Geïnspireerd door zijn vader, die s ’avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon Jim toen hij 6 was gitaar te oefenen. In de zomer maanden trok Jim door Europa en Amerika. Hij ontwikkelde een talent om een publiek aan te trekken op vrijwel ieder plein in iedere stad. Na het winnen van The Voice of Holland in 2017/2018 tourden hij met zijn band landse de Nederlandse festivals. Momenteel is hij bezig aan een nieuw album in zijn eigen opnamestudio in Amsterdam. 

Open Vensters'

Op vier zaterdagavonden in juli en augustus brengen wij een gratis programma met verrassende, hagelnieuwe muziek. Singer-songwriters en ander kleine formaties leiden je onder meer door Cuba, Kaapverdië, Eritrea, het Midden-Oosten en natuurlijk ook eigen land. 

Onderdeel van
Bahghi - Find the Light - Chassé Theater Breda