Todo Sobre mi Madre @ BO Diversity

Pedro Almodóvar
Sunset Cinema x cineville zomertour
wo 10 aug 2022 - 21:15 tot 23:15
Op locatie
Geweest
wo 10 aug 2022
21:15 tot 23:15
Geweest

Sunset Cinema is de buitenbios van Breda! Bekijk alle films hier. Todo Sobre mi Madre wordt vertoond bij BO Diversity (Nijverheidssingel 313).

Na de dood van haar 17-jarige zoon Esteban besluit Manuela zijn verjaardagswens te vervullen: zijn echte vader over zijn bestaan inlichten. Daarvoor moet ze terug naar Barcelona, terug naar haar verleden. 

Tijdens de zoektocht naar Esteban’s vader komt Manuela (opnieuw) in contact met verschillende vrouwen die haar leven veranderen: de actrices uit A Streetcar Named Desire van de avond van Esteban’s dood; oude vriendin en flamboyante transseksuele prostituee La Agrado en Zuster Rosa, een non die hulp verleent aan prostituees en travestieten, maar nu zelf in de problemen zit omdat ze zwanger blijkt te zijn. De zoektocht voert Manuela terug in haar geschiedenis. Gaandeweg vindt ze de zin in het leven terug.

Voorfilm: Taboe Tabee
Wat is mannelijkheid? En wanneer ben je vooral niet meer mannelijk? Taboe Tabee is een shortfilm over vermensen in plaats van vermannen. Drie verschillende mensen vertellen hun eigen verhaal en visie over mannelijkheid? Van de medische wereld tot de Amsterdamse straten, van het voetbalveld tot het grote podium. Onder begeleiding van spoken word nemen Thomas, Henrique en Tijn jouw mee in hun vorm van mannelijkheid. Want hoewel de meeste mannen gendergelijkheid steunen, geven mannen in onderzoek aan zich gepusht te voelen om in de ‘mannenbox’ te leven. Onder begeleiding van spoken word vragen Thomas, Henqirue en Tijn aan jou wat mannelijkheid eigenlijk is. 

Todo Sobre mi Madre @ BO Diversity | Sunset Cinema
Regie
Pedro Almodóvar
Speelduur
97 min
Land
Spanje
Taal
Spaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteldParkeren
Er is de mogelijkheid om betaald te parkeren in de nabij gelegen straten. Deze plekken zijn beperkt beschikbaar, dus raden wij vooral aan om met de fiets te komen. De film zal worden afgespeeld op Nijverheidssingel 313 op het achterliggende terrein. Hier kom je door een steegje in te fietsen tussen Nijverheidssingel 313 en 315.