Johan van Gurp

Op de stip: NAC

Eddy van der Ley, Ton Lokhoff, Peter Remie & Gerard den Haan
za 10 sep 2022 - 20:00 tot 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 10 sep 2022
20:00 tot 21:30
Tickets

Op zaterdag 10 september komen drie clubiconen van N.A.C. naar het Chassé Theater. Onder leiding van presentator en interviewer Eddy van der Ley vertellen de oud-voetballers Ton Lokhoff, Peter Remie en Gerard den Haan over het unieke van de voetbalclub uit de Beatrixstraat.

Deze voorstelling is onderdeel van DNA Breda.

Ton Lokhoff kan met recht ‘Mister N.A.C.’ worden genoemd. Lokhoff debuteerde als voetballer in 1979 en speelde 98 wedstrijden voor N.A.C. alvorens hij zijn voetbalcarrière elders voortzette. Hij keerde in 1991 terug als speler om in 1998 zijn actieve voetballoopbaan te beëindigen. Hij werd assistent-coach in Breda en vervolgens hoofdcoach. Na zijn ontslag verdween Lofhoff voor even van het Bredase toneel om later terug te keren als technisch directeur. Deze functie heeft Lofhoff maar kort bekleed om in 2022 weer op het veld terug te keren als assistent-coach.

Oud N.A.C.-speler en jeugdtrainer Peter Remie is een boegbeeld van de Bredase voetbalclub. Een rechtsbuiten die bekend stond om zijn sublieme traptechniek. Een N.A.C.-speler die alles bij de club heeft meegemaakt van promotie tot degradatie. 33 jaar was Remie verbonden aan N.A.C. en met pijn in zijn hart verliet hij in 2010 zijn grote liefde. Voor N.A.C. en zijn suppoters blijft Peter Remie een clubicoon die behoort tot de inventaris van de club.

Gerard den Haan is met afstand een van de populairste spelers die ooit de clubkleuren van N.A.C. heeft gedragen. Uitgeroeid tot de cultheld van de club door zijn juiste inzet en mentaliteit. Een harde werker op het middenveld, niet gezegend met het grootste voetbaltalent, maar met zijn onuitputtelijke ijver compenseerde de langharige den Haan dit. Van 1988 tot 1992 speelde Gerard den Haan voor N.A.C., een periode waarin hij bij de Bredase suppersclan veel lof heeft geoogst.  

De drie clubiconen blikken in dit voetbalcollege terug op hun actieve voetbalperiode bij N.A.C. Mooie herinneringen aan de club worden afgewisseld met momenten dat het net even iets minder ging. Een nostalgische voetbalvoorstelling voor de N.A.C.-supporter met beeldfragmenten en de nodige humor.