Cinema of Dreams: Xaraasi Xanne/Crossing Voices

Raphaël Grisey & Bouba Touré
BredaPhoto Extended
di 27 sep 2022 - 19:00 tot 21:15
Cinema III
di 27 sep 2022
19:00 tot 21:15
Geweest

Tijdens het BredaPhoto festival presenteren BredaPhoto en Chassé Cinema samen Cinema of Dreams: een reeks filmavonden waarin aansluitend bij Theatre of Dreams de thema’s hoop en verandering centraal staan. Bekijk alle films hier.

NL: Aan de hand van zeldzame film-, foto- en geluidsarchieven vertelt Crossing Voices het avontuur van Somankidi Coura, een landbouwcoöperatie die in 1977 in Mali werd opgericht door West-Afrikaanse gastarbeiders die in Frankrijk woonden. Het verhaal van deze onwaarschijnlijke terugkeer naar het vaderland volgt de ecologische uitdagingen en conflicten op het Afrikaanse continent, van de jaren zeventig tot nu.

Om dit verhaal te vertellen duikt Bouba Touré, een van de hoofdrolspelers, in zijn persoonlijke archief. De leden van de landbouwcoöperatie documenteerden de boerenstrijd in Frankrijk en Mali en volgden de persoonlijke verhalen van migrerende arbeiders gedurende vele decennia. Verder is de film een ​​verhaal van transmissie, verwantschap en cinematografische geografische gebieden.

In de loop van de film horen we verschillende stemmen de stem van Bouba Touré begeleiden; ze brengen het verhaal van een vergeten herinnering naar een mogelijke toekomst.

ENG: Based on rare archives, the exemplary adventure of Somankidi Coura – an agricultural cooperative founded in Mali in 1977 by West African immigrant workers living in workers’ accommodation in France – sheds light on the violence of colonial agriculture and the ecological challenges in Africa today.

Regie
Raphaël Grisey, Bouba Touré
Speelduur
135 min
Land
Mali
Taal
Soninké, French, Bambara, Fula gesproken

Onderdeel van:
BredaPhoto