Veerle Bastiaanse

Silenzio

LeineRoebana
vr 4 nov 2022 tot za 5 nov 2022
vr 4 nov 2022
tot
za 5 nov 2022

In SILENZIO versmelten eigenzinnige dans, de intense kracht van de cello en beeldtaal tot een integrale, overrompelende fysieke ervaring. 

LeineRoebana verdiept zich voor SILENZIO in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de twintigste eeuw, die een geheel eigen kijk had op de verhouding tussen mens en natuur. Een bekend werk van hem is Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt (1965). Voor Beuys vormen mens en natuur een ondeelbaar geheel. 

Beuys stelde: ‘Leven is kunst en kunst is leven’.

Hoe kijken we vandaag naar de middelen die Beuys gebruikte voor de vloeiende overgang tussen kunst en leven, naar de ongeëvenaarde kracht van zijn beeldtaal? 

SILENZIO wordt uitgevoerd door zes dansers de jonge, gelauwerde cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili. Samen met choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana herijken ze de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling. 

meer over LeineRoebana
LeineRoebana is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de Nederlandse danswereld en daarbuiten. Als stadsgezelschap van Breda monteert LeineRoebana alle voorstellingen af in Breda en is het Chassé Theater het huis voor de premières. meer info

credits

concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana / dans: Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano e.a / musici: Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili e.a. / muziek: Goebaidoelina, Tsintsadze e.a. / lichtontwerp: Jeroen Smith / toneelbeeld: Andrea Leine, Harijono Roebana en Jeroen Smith