VPRO Cinema (★★★★) 'Dit enigmatische driehoeksdrama vermijdt clichés'
NRC (★★★★) 'Ogenschijnlijk ‘typisch Franse’ maar prikkelende film'
De Morgen (★★★★) 'Kreeg verdiend de prijs voor de beste mise-en-scène'

Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen.

Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.

Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Het is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Avec amour et acharnement - Claire Denis | Chassé Cinema Breda
Regie
Claire Denis
Cast
Juliette Binoche, Vincent Lindon
Speelduur
116 min
verwacht
do 8 sep 2022
Jaar
2022
Land
Frankrijk
Taal
Frans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
Avec amour et acharnement - Claire Denis | Chassé Cinema Breda