Bart Grietens

Through the Grapevine

Alexander Vantournhout
dit is wereldklasse
vr 10 feb 2023 - 20:30 tot 21:30
Kinlyzaal
vr 10 feb 2023
20:30 tot 21:30
Bestellen

Een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. 

Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw.

De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

Alexander Vantournhout
De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. 

Alexander Van Tournhout - Through the Grapevine - Chassé Theater Breda

wereldklasse
Eerdere voorstellingen van de Belgische choreograaf Alexander Vantourhout beleefden de première in Parijs. Zijn werk Aneckxander, Screws en Through the Grapevine werden geselecteerd voor het TheaterFestival, de prijs voor meest opvallende Belgische performance. meer info over wereldklasse

 

credits

concept & choreografie: Alexander Vantournhout / rerformers: Axel Guérin & Alexander Vantournhout / gecreëerd in samenwerking met: Emmi Väisänen & Axel Guérin / componist: Andrea Belfi / dramaturgie: Rudi Laermans / lichtontwerp: Caroline Mathieu / voorstel lichtontwerp: Harry Cole / techniek: Rinus Samyn / kostuums: Anne-Catherine Kunz / concept scenografie: Bjorn Verlinde