Totem (6+)

Sander Burger
za 22 okt 2022 tot zo 6 nov 2022
za 22 okt 2022
tot
zo 6 nov 2022

De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan net zo goed te worden als de Nederlandse zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo! Als de politie haar moeder en broertje arresteert weet Ama uit hun handen te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal en gaat op zoek naar haar vader, die nachtdienst heeft.

Op haar zwerftocht door Rotterdam krijgt ze onverwachts gezelschap van een mysterieus stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama's beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie.

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De Veroordeling). Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema's, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. Een spannend en actueel verhaal met fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage.

Regie
Sander Burger
Speelduur
93 min
Taal
Nederlands gesproken

Chassé viert de herfstvakantie!

Het Chassé Theater heeft in de herfstvakantie een bomvol programma. Elke dag kinderfilms, kindervoorstellingen, workshops en meer. Kom jij bij ons vakantie vieren?