Emily

Frances O'Connor
Laatste week
do 24 nov 2022 tot wo 4 jan 2023
do 24 nov 2022
tot
wo 4 jan 2023

Deze film is ook incl. high tea te zien. Klik hier voor meer informatie.

VPRO Cinema (★★★★) 'Het sterkst zijn de poëtische scènes'
Trouw (★★★★) 'Mooie vertolking van actrice Emma Mackey'

Emily is een Britse dramafilm, geïnspireerd op het mysterieuze leven van een van de meest beroemde schrijfsters uit de geschiedenis, Emily Brontë. De film volgt de schrijfster en toont haar als rebel en buitenbeentje met een drang naar vrijheid en zelfontplooiing. Wanneer ze onverwachts de liefde ontdekt, besluit de jonge vrouw haar eigen weg te gaan en vindt ze de inspiratie voor haar tijdloze meesterwerk Wuthering Heights.   
 
In dit regiedebuut van Frances O’Connor is Emma Mackey (onder andere bekend van de serie Sex Education) briljant gecast als de tegendraadse Emily. Ze weet in deze film een mooi gelaagd, sensitief en gepassioneerd portret te schetsen van de vrouwelijke auteur, waarbij ze dankbaar gebruik maakt van haar subtiele spel en sterke mimiek. 

Door onze filmclub beoordeeld met een 7,3! 

"Deze film bevat alles. Mooie muziek, prachtig acteertalent en fantastische natuur beelden. Heerlijk om ECHT voor te gaan zitten."

"Mooie film, blijft boeien, inkijkje in de tijdsgeest"

"Een liefdesdrama, waarbij de heftige emoties prachtig in beeld kwamen. De mimiek van de hoofdrolsters sprak boekdelen." 

emily
Regie
Frances O'Connor
Speelduur
130 min
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld