Vruchtvlees-Christiaan Endeman

Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera
do 26 jan 2023 - 19:30
Jupilerzaal
do 26 jan 2023
19:30
Tickets

25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon regeert de Koningin van de Nacht met ijzeren vuist over de wereld. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke te herstellen? 

Regisseur Floris Visser situeert Mozarts geliefde operaklassieker in een wereld waarin het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke verstoord is door een conflict tussen de Koning van de Zon en de Koningin van de Nacht. De aarde stevent af op verwoesting. 

Floris Visser heeft voor de Nederlandse Reisopera in het verleden meerdere succesvolle producties gemaakt. Zijn Orphée et Eurydice (2015) werd verkozen tot Opera Van Het Jaar (Place de l’Opera) en ook zijn La traviata uit 2017 kreeg lovende recensies.

over de Nederlandse Reisopera
De Nederlandse Reisopera is het grootst reizend operagezelschap van Nederland. Al meer dan 60 jaar is het hun passie om zo veel mogelijk mensen te inspireren met de operaproducties. meer info

credits

muziek: Wolfgang Amadeus Mozart / tekst: Naar een libretto van Emanuel Schikaneder / muzikale leiding: Marcus Merkel / tweede dirigent: Wolfgang Wengenroth / regie: Floris Visser / dramaturgie: Klaus Bertisch / bewegingsregie: Pim Veulings / decorontwerp: Rae Smith / video-ontwerp: Alessandro Uragallo / kostuumontwerp: Justin Arienti / lichtontwerp: Alex Brok

cast 
Pamina - Isabel Weller
Tamino - David Kerber
Papageno - Modestas Sedlevičius
Papagena - Emma Fekete
Königin der Nacht - Sophia Theodorides
Sarastro- Petri Lindroos
1. Dame - Kristina Bitenc
2. Dame - Polly Leech
3. Dame - Anna Traub
Monostatos - Mark Omvlee
Sprecher/ 3. Priester (spreekrol) - Artur Janda
2. Priester/ 2. Geharnischter - NN
1. Priester / 1. Geharnischter - Sander de Jong
Drei Knaben - NN
Figuratie: danseres, koorleden en kinderen uit de speelstad

Met het Reisopera Kinderkoor en koor Consensus Vocalis
Met Phion, orkest van Gelderland & Overijssel