Brabants Kort!

Diverse regisseurs
di 15 nov 2022 - 19:15 tot 21:00
Cinema III
di 15 nov 2022
19:15 tot 21:00
Geweest

Ontdek als eerste de filmmakers van morgen op deze prikkelende avond vol korte films van jong, Brabants talent.

Tijdens deze avond zie je korte films van Ruben Groetelaars, Anne van Bree en Lisette Vlassak. Alle films zijn incl. nagesprek.

Wat thuis, thuis maakt - Ruben Groetelaars

Wat maakt een huis tot een thuis? is de vraag die filmmaker Ruben Groetelaars zichzelf stelde. In zijn documentaire gaat Groetelaars met zijn omgebouwde autobusje langs bij verschillende thuissituaties. Daar gaat hij met mensen in gesprek over hun woonsituatie.

Meer dan een muur - Anne van Bree

Straatkunst is belangrijk voor een stad en zijn inwoners. Het verrijkt de leefomgeving, verbindt buurtbewoners, geeft een boost aan het toerisme en kan informeren of aan het denken zetten. Een muurschildering ontstaat niet zomaar, het proces kan soms complex zijn. Openbare kunst is een steeds groter fenomeen aan het worden. Wat gaat er aan vooraf en welke impact heeft het wanneer de muurschildering te zien is? 

Cocon - Lisette Vlassak 

Wanneer de puberteit losbarst bij de 14-jarige natuurfreak Sonny Kruger en hij wordt overmand door ontluikende seksuele gevoelens, begint hij zijn leuke klasgenoot Coco met andere ogen te bekijken. Het verlegen buitenbeentje weet niet wat hij moet doen om een kans te maken bij haar en begint te twijfelen aan zijn mannelijkheid. Sonny’s macho vader Bero, zijn aantrekkelijke zus Kimberly en zijn irritante klasgenoot Nigel maken de verwarring en frustratie alleen maar erger. Toch doet Sonny, bijgestaan door zijn beste vriend Ferdi en geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur, uiteindelijk een moedige poging om Coco voor zich te winnen.

Brabants Kort!
Regie
Ruben Groetelaars, Anne van Bree en Lisette Vlassak.
Speelduur
105 min
verwacht
di 15 nov 2022
Taal
Nederlands gesproken