IDFA Openingsfilm: All You See

Niki Padidar
wo 9 nov 2022 - 21:00 tot 22:10
Cinema III
wo 9 nov 2022
21:00 tot 22:10
Geweest

De 35ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) opent op woensdagavond 9 november met de wereldpremière van de Nederlandse film All You See.

Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? De hoofdpersonen in deze gelaagde film zijn terechtgekomen in een nieuwe wereld waar plotseling alles vreemd lijkt. In hun nieuwe leven in Nederland roepen ze op dagelijkse basis ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon?

Regisseur Niki Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten. In All You See heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. In haar zorgvuldig vormgegeven film zitten deze gesprekken tussen scènes waarin Padidar visueel onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen, en de vervreemding verbeeldt die dat oproept. Hoe lang wordt een nieuwkomer als nieuw gezien?

IDFA Openingsfilm: All You See
Regie
Niki Padidar
Speelduur
72 min
verwacht
wo 9 nov 2022
Taal
Engels, Nederlands gesproken
Ondertiteling
Engels ondertiteld