All That Breathes

Shaunak Sen
wo 30 nov 2022 tot zo 4 dec 2022
€ 7,50 – € 10,00
wo 30 nov 2022
tot
zo 4 dec 2022

Elke woensdag staat Chassé Cinema in het teken van de documentaire film. Bekijk alle woensdagdocu's hier!

de Volkskrant (★★★★) 'Een buitengewoon fraaie documentaire'
NRC (★★★★) 'De diepgevoelde empathie werkt aanstekelijk'

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. Een magistrale, cinematografische ode aan al wat leeft.

De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden gewonde roofvogels te verzorgen, toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Hun moeder bracht ze de liefde voor dieren en wetenschap bij, door haar verhalen over geesten in de vorm van dieren en insecten. Nu delen ze hun huis niet alleen met elkaar, hun bedrijf en hun families, maar ook met tientallen roofvogels en uilen. 

De broers vertellen over hoe het leven experimenteert en zich probeert aan te passen aan veranderende omstandigheden. De vogels gaan hoger zingen om boven het stadslawaai uit te komen, maar ontdekken ook bijvoorbeeld hoe ze sigarettenpeuken kunnen gebruiken als afweermiddel tegen parasieten. Hun rake, poëtische gedachten mengen zich met opzienbarende beelden van grote schoonheid.

All That Breathes
Regie
Shaunak Sen
Speelduur
94 min
verwacht
wo 23 nov 2022
Taal
Hindi gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld