Mozarts Zauberflöte - The Next Generation

Theateralliantie en Opera2Day
wo 13 sep 2023 tot zo 17 sep 2023
wo 13 sep 2023
tot
zo 17 sep 2023

De makers van Amadeus (2019) brengen Mozarts Zauberflöte – the next generation: een vernieuwende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte

In de nabije toekomst, in een land niet ver hier vandaan. Waar in een kwaad verleden iets vreselijk mis is gegaan.

Zo begint de bewerkte Zauberflӧte. Een muziektheatervoorstelling waarin liefde en macht centraal staan. 

De voorstelling speelt zich af in een toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en vecht terug. 

Uit op verandering vecht de nieuwe generatie voor een betere toekomst. De koningin van de nacht, verstoten van haar troon, vecht samen met haar dochter Pamina en prins Tamino tegen de zittende machthebbers. Lukt het de jonge generatie om een wereld te creëren waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen heeft? Een wereld die leefbaar is en waar de oprechte liefde tussen Pamina en Tamino kan groeien?  

In de voorstelling spelen, net als in Mozarts tijd, acteurs en operazangers. Regisseur Theu Boermans ken je misschien van eerdere producties, zoals Soldaat van Oranje en Amadeus (2019). De voorstelling wordt in het Nederlands uitgevoerd met een live koor en het orkest LUDWIG.  

Theateralliantie en Opera2Day - Mozart's Zauberflöte - The Next Generation - Chassé Theater Breda

Geheel in het Nederlands gespeeld en gezongen.

credits

cast: Sofia Ferri / Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Susan Malaika Bailey, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler e.a. / vertaling en bewerking: Theu Boermans en Frans van Deursen / regie: Theu Boermans / muziek: Wolfgang Amadeus Mozart / muzikaal leider: Hernán Schvartzman / orkest: LUDWIG / decor: Bernard Hammer / projectie: Arjan Klerkx / kostuums: Mattijs van Bergen/ productie: Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY