Prikkelarm filmbezoek: Rose

Niels Arden Oplev
wo 21 dec 2022 - 13:30 tot 15:15
Kinlyzaal (theater- & filmzaal)
wo 21 dec 2022
13:30 tot 15:15
Geweest

Voor wie hinder ervaart door prikkels organiseren wij prikkelarm filmbezoek. Deze keer staat de film Rose op het programma. 

  • Wij vertonen de film in het kader van prikkelarm filmbezoek. De originele film wordt vertoond, maar in de zaal blijft het licht gedimd aan, het geluid staat iets zachter en er is stilte in de zaal gewenst. meer info
  • Bekijk hier de visuele voorbereiding.

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen.

Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. 

Prikkelarm filmbezoek: Rose
Regie
Niels Arden Oplev
Speelduur
106 min
verwacht
wo 21 dec 2022
Taal
Deens gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld