Assepoester | Royal Opera House

Frederick Ashton
zo 16 apr 2023 - 10:30 tot 13:30
cinema zaal 3
zo 16 apr 2023
10:30 tot 13:30
Geweest

Beleef de prachtige opera- en balletvoorstellingen op ons grote scherm en laat je meevoeren naar Londen! Bekijk alle Royal Opera House vertoningen hier.

 

Assepoester van choreograaf Frederick Ashton, oprichter van The Royal Ballet, bestaat dit seizoen 75 jaar. De première van het ballet in 1948, met in de hoofdrollen Moira Shearer en Michael Somes, werd met veel enthousiasme ontvangen. Na meer dan tien jaar afwezig te zijn geweest van het podium in The Royal Opera House, is de tijdloze bewerking van Ashton van het beroemde verhaal van Charles Perrault over het arme meisje dat rijk en gelukkig wordt, eindelijk weer terug.

Het sterk ontwikkelde gevoel voor muzikaliteit van de choreograaf en de schoonheid van de superieure partituur van Prokofjev verheffen de kwaliteit tot ongekende hoogten. Een creatief team, doordrenkt in de magie van theater, film, dans en opera, voegt een extra dimensie toe aan de etherische wereld van Assepoester, vol goede toverfeeën, pompoenkoetsen, betoverende prinsen en ware liefde.

Ticketprijs is inclusief een glaasje Prosecco voorafgaand aan de vertoning. 

Assepoester | Royal Opera House
Regie
Koen Kessels
Speelduur
180 min
Land
Verenigd Koninkrijk
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld