Pavel Surovi

Dochters van Nino

Theater Oostpool
onderdeel van het thema 'De Vrouw'
wo 12 apr 2023 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 12 apr 2023
20:30
Bestellen

Dochters van Nino (Nino is de vrouwelijke beschermheilige van Georgië) is een muzikale tijdreis geïnspireerd op de gebeurtenissen in de roman Het Achtste Leven (Voor Brilka)

Aan de hand van persoonlijke verhalen van vijf vrouwen word je in een mozaïek meegenomen in wat de geschiedenis van Oost-Europa in de twintigste eeuw betekend heeft en hoe die ons gebracht heeft waar we nu zijn. Met de oorlog in Oekraïne staat de relatie tussen Rusland en de westerse wereld opnieuw onder spanning. Een relatie die niet los te zien is van een gewelddadige geschiedenis, ditmaal belicht vanuit het perspectief van de vrouw. 

Singer-songwriter Démira en de cast laten je door middel van verhalen, live muziek en spoken word kennis maken met het enorme vermogen van vrouwen om generaties lang liefde, hoop en gemeenschapszin door te geven. Hun verhalen en songs bieden een nieuw perspectief op een geschiedenis zoals die maar weinig verteld wordt. 

meer info Theater Oostpool
Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Hun verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. meer info

Onderdeel van:
de vrouw

credits

tekst:  Vera Morina, Koen Verheijden e.a. / regie: Mette Bouhuijs (eindregie), Koen Verheijden, Seppe Salomé / spel en zang: Démira Jansen, Eeke Boonstra e.a. / dramaturgie: Madelon Kooijman / muziek: Démira, Seppe Salomé e.a. / muziek advies: Wilko Sterke / lichtontwerp: Yuri Schreuders / kostuumatelier: Femke van Neerven