Simone Spee

Filmcursus: De Grote Regisseurs

Rudi de Boer
wo 1 feb 2023 tot wo 15 feb 2023
€ 12,50 – € 15,00
wo 1 feb 2023
tot
wo 15 feb 2023

Filmdocent Rudi de Boer is terug met een cursus over een aantal van de belangrijkste filmregisseurs.

Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Stanley Kubrick? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmert filmstudio’s hun creativiteit? Welke filmmakers zijn duidelijk beïnvloed door andere regisseurs en hoe zien wij dat terug?

Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. Naast Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick volgen we andere grote klassieke filmmakers als Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Verder bekijken we ook het werk van Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en Martin Scorsese. Ook regisseurs van de ‘videostore generation’ zoals Quentin Tarantino komen aan bod. Maar ook belangrijke vrouwelijke regisseurs nemen we onder de loep.

Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun ‘signature’. 

Filmcursus: De Grote Regisseurs
Speelduur
120 min

De cursus kost €60, studenten en Bredapashouders €50. Tickets bestellen? Plaats alle 4 de data in je winkelmandje. Daarna kan je afrekenen. Het is niet mogelijk om losse tickets te bestellen. Kom je er niet uit? Stuur een mailtje naar contact@chasse.nl.