All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras
zo 29 jan 2023 tot wo 1 feb 2023
€ 7,50 – € 11,00
zo 29 jan 2023
tot
wo 1 feb 2023

Trouw (★★★★★) 'Meesterlijke biopic'
de Volkskrant (★★★★) 'Een thriller en een aangrijpend kunstenaarsportret ineen'
NRC (★★★★) 'Uniek portret van Nan Goldin als kunstenaar en activist'
 
 

All the Beauty and the Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie.

Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. All the Beauty and the Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon.

All the Beauty and the Bloodshed
Regie
Laura Poitras
Speelduur
113 min
verwacht
do 19 jan 2023
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van:
premièrefilms