Expositie De ontmoeting

Park Zuiderhout en Stedelijk Museum Breda
dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur
za 14 jan 2023 tot zo 12 feb 2023
Projectruimte
gratis
za 14 jan 2023
tot
zo 12 feb 2023
gratis

Van 14 januari t/m 12 februari 2023 is het werk van Wia van Dijk, Yannick Verhoeven en Jenny Ymker te zien in de tentoonstelling De ontmoeting. Een tentoonstelling van Park Zuiderhout en Stedelijk Museum Breda.

  • De expositie is in de Projectruimte van het Chassé Theater. Je vindt de expositie bij binnenkomst links in het theater. 

Park Zuiderhout is een unieke plek met een rijke historie. Midden in het bos ligt het haast honderd jaar oude Missiehuis. Rond dit voormalige grootseminarie bevindt zich nu een bloeiende woonwijk voor kwetsbare ouderen, waar het leven gevierd wordt.

Onder de noemer ‘AIR De Missie’ - waarbij AIR staat voor artist-in-residence - nodigde Park Zuiderhout in 2021 en 2022 drie kunstenaars per jaar uit, om de betekenis te onderzoeken van religie, zingeving en spiritualiteit in de hedendaagse samenleving. Gedurende drie maanden woonden en werkten de kunstenaars in het Missiehuis, waarbij het contact met de bewoners van Park Zuiderhout centraal stond. De resultaten per jaar werden aanvankelijk gepresenteerd in Stedelijk Museum Breda, maar vanwege de renovatie van het museum is deze editie in de projectruimte van Chassé Theater Breda te zien.

Op een betekenisvolle manier de ander ontmoeten. Dat is de rode draad in de projecten van Wia van Dijk, Yannick Verhoeven en Jenny Ymker, de kunstenaars die Park Zuiderhout in 2022 ontving. Waar Ymker bewoners een hoofdrol gaf in een fotoserie van beeldende verhalen, vroeg Van Dijk bewoners haar kleuren te kiezen op basis van hun gevoelens en herinneringen. Geïnspireerd door zijn ontmoetingen componeerde Verhoeven een nieuwe, rustgevende soundtrack. Zo bieden zij een inkijk met uiteenlopende perspectieven in de bijzondere wereld van Park Zuiderhout.