Het zit in mijn Hart

Saskia Boddeke
wo 29 mrt 2023 - 19:10 tot 20:40
cinema zaal 3
Geweest
wo 29 mrt 2023
19:10 tot 20:40
Geweest

Elke woensdag staat Chassé Cinema in het teken van de documentaire film. Bekijk alle woensdagdocu's hier!

Het zit in mijn hart is een film waarin documentaire en fictie in elkaar overlopen. Met hoofdpersonages die zichzelf daar soms even aan moeten herinneren. 

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee. Dit sprookje over moord, doodslag en erotiek heeft als leidraad de zeven hoofdzonden. Met acteurs met hoge pruiken, witte gewaden en geschminkte gezichten. Hun uitzonderlijk acteerwerk is poëtisch en intens, het tuimelt rechtstreeks je hart binnen. Tegelijkertijd volgt de filmmaker het repetitieproces en zoomt in op de verschillende acteurs waarbij ze hen vraagt naar hun dromen en verlangens.

Saskia Boddeke zet in haar fantasierijke stijl alle filmische middelen in om in deze film het scherpe contrast tussen fictie en werkelijkheid op een luchtige manier voelbaar te maken zonder ook maar één moment sentimenteel te worden. Maar de vaak vertederende scènes zullen geen kijker onberoerd laten.

Het zit in mijn Hart
Regie
Saskia Boddeke
Speelduur
86 min
verwacht
wo 29 mrt 2023
Taal
Nederlands gesproken