The recruitment + Q&A Dries Verhoeven

Dries Verhoeven
di 21 mrt 2023 - 19:15 tot 21:00
cinema zaal 3
di 21 mrt 2023
19:15 tot 21:00
Geweest
  • Binnenkort staat de nieuwe voorstelling Dries Verhoeven in ons theater. Scroll naar beneden voor meer informatie en boek je combi-ticket met voordeel

In de zomer van 2021 was de voorstelling Broeders verheft u ter vrijheid van theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven in Chassé Theater te zien. Nu presenteert Studio Dries Verhoeven samen met Chassé Cinema een exclusieve screening van de documentaire die over de totstandkoming van deze verstrekkende voorstelling gemaakt is. De documentaire is een opmaat naar de volgende voorstelling Dear beloved friend, van Dries die op 30 maart in Chassé Theater te zien is en ook gaat over (arbeids)migratie en de toekomst van werk en leven op ons continent.

Over Broeders verheft u ter vrijheid
In een geautomatiseerd distributiecentrum zingen tien Bulgaarse performers, die ervaring hebben als arbeidsmigrant, acht uur lang een historisch arbeidslied. Hun werkonderbrekingen zijn afgeleid van die bij e-commercebedrijf Amazon. Door robotica en zang naast elkaar te plaatsen, bevraagt de voorstelling de waarde van het werkende lichaam, de arbeidersbeweging en de erfenis van het socialisme in tijden van automatisering. Bezoekers konden de voorstelling zo lang bijwonen als ze wilden.

Over de documentaire
In de documentaire The recruitment reist Dries naar Bulgarije op zoek naar arbeidsmigranten die willen zingen in zijn voorstelling. De kijker zit met de neus bovenop alle uitdagingen, het enthousiasme en de kwetsbaarheid van het maakproces. De film onthult de visie van de performers op de voorstelling en de politiek van de arbeid. Een film van Dries Verhoeven & Wouter van Elderen.

Combi-ticket Dries Verhoeven

In aanloop naar de nieuwe theatervoorstelling van Dries Verhoeven vertoont Chassé Cinema op 21 maart de film The Recruitment. Deze documentaire is een exclusieve screening over de totstandkoming van de voorstelling Broeders verheft u ter vrijheid. Na afloop is er een nagesprek met Dries Verhoeven. Op 30 maart staat de live filmvoorstelling Dear beloved friend in het Chassé Theater.

Boek nu voor beide voorstellingen (1e rangs)tickets en betaal slechts €30 i.p.v. €35

The recruitment + Q&A Dries Verhoeven | Chassé Cinema Breda
Regie
Dries Verhoeven & Wouter van Elderen
Speelduur
70 min
verwacht
di 21 mrt 2023
Taal
verschillende talen gesproken
Ondertiteling
Engels ondertiteld