Prikkelarm filmbezoek: Dicht bij Vermeer

Suzanne Raes
ma 27 mrt 2023 - 13:30 tot 14:50
cinema zaal 3
Geweest
ma 27 mrt 2023
13:30 tot 14:50
Geweest

Een cinemabezoek moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook als je, om wat voor reden dan ook, sneller overprikkeld bent dan een ander. Daarom organiseren wij prikkelarm filmbezoek.

  • Wij vertonen de film in het kader van prikkelarm filmbezoek. meer info
  • Klik hier voor de visuele voorbereiding 

Hoewel Het melkmeisje en Meisje met de parel wereldberoemd zijn weten we weinig van Johannes Vermeer zelf. Geen zelfportretten, geen brieven, geen aantekeningen; een klein oeuvre is alles wat de Hollandse Meester naliet.

Regisseur Suzanne Raes geeft een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de nieuwe kennis die wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is.

Langzaamaan ontdekken we hoe Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdsgenoten. Maar bovenal toont Dicht bij Vermeer de aanstekelijke liefde van de conservatoren en andere betrokken voor de kunst van Vermeer. 

Ben je verhinderd? 
Tot 4 uur voor het begin van de filmvertoning kan je je ticket nog omzetten in een tegoed. naar het formulier

Prikkelarm filmbezoek: Dicht bij Vermeer | Chassé Cinema Breda
Regie
Suzanne Raes
Speelduur
79 min
verwacht
do 9 mrt 2023
Taal
Nederlands, Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van:
filmspecials