Het Atelier + nagesprek Hella & Freek de Jonge

Freek de Jonge
di 11 apr 2023 - 19:00 tot 21:15
cinema zaal 3
di 11 apr 2023
19:00 tot 21:15
Bestellen

Grijp je kans om alles te vragen aan Hella en Freek de Jonge. Na de vertoning zijn zij aanwezig voor een nagesprek.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In Het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Het Atelier + nagesprek Hella & Freek de Jonge
Regie
Freek de Jonge
Speelduur
110 min
verwacht
di 11 apr 2023
Taal
Nederlands gesproken