Future Citizens

New Dutch Connections
di 6 jun 2023 - 20:30 tot 22:30
kleine zaal
Geweest
di 6 jun 2023
20:30 tot 22:30
Geweest

In Future Citizens ontmoet je nieuwe Nederlanders en kom je meer te weten over hun talenten en dromen. Elke voorstelling bevat live muziek en wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn of haar plek in Nederland gevonden heeft. 

Op 6 juni wordt het verhaal van Shwan gespeeld door acteur Soufiane Moussouli, begeleid door muzikant Nawras Altaky. Shwan vluchtte op 9-jarige leeftijd uit Irak naar Syrië. Na drie jaar kwam Shwan terecht in Nederland en ging hij op zoek naar zijn identiteit. “Nederland heeft me zoveel gegeven dat het aanvoelt als een stiefmoeder, die mij heeft geadopteerd, gevoed, onderwijs heeft gegeven en een inkomen.

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Hiermee geeft New Dutch Connections vluchtelingen zelf het podium op een wijze die verbindt en hun netwerk vergroot.

Future Citizens Breda
Tijdens Future Citizens Breda maak je kennis met studenten van de Internationale Schakelklas (ISK) die hun verhaal delen over hoe ze hier een nieuw leven hebben opgebouwd met vrienden, bezigheden en zinvol werk. Zij hopen deze avond een nieuw netwerk te kunnen vinden die hen verder kan helpen bij het vinden van een werkervaringsplek, (snuffel)stage of baan. 

De theaterserie Future Citizens
Een belangrijke reden waarom New Dutch Connections deze theaterserie maakt, is omdat je te weinig leest of ziet over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet.

Over New Dutch Connections
New Dutch Connections inspireert vluchtelingen en nieuwkomers in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit doen zij naast het produceren van theaterproducties door samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties verschillende programma’s binnen de ToekomstAcademie te organiseren door het hele land. 

credits

concept, inhoud en regie: Bright O. Richards / spel: Mo Hersi, Soufiane Moussouli, Sylvia Boone, Barbara Willemsen, Ayşegül Karaca en anderen / compositie & muziek: Nawras Altaki, Oleg Fateev, emine bostanci en Lamin kuyateh / decor en kostuum: Laura de Jong / lichtprojectie: Uri Rapaport / tekst: Babah Tarawally en Enne Koens / artistiek Advies: Javier Pinon / regieassistent: Birsu Tamer 

Met dank voor het delen van hun verhaal: Violeta, Mustafa, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Celal, Iliya, Hafedh, Alan, Abdulaal en anderen.