Suzanne Waijers

Liberty Bell

het zuid land
do 11 mei 2023 - 20:30 tot 21:40
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
Geweest
do 11 mei 2023
20:30 tot 21:40
Geweest

Het Bredase gezelschap het zuid land onderzoekt in Liberty Bell de wisselwerking en het spanningsveld tussen een alleenstaande moeder en haar kind. 

Ik ben heel lang bang geweest.
Voor de wereld die jij schiep.
Voor hoe wreed jij hem maakte.”

Een prominent politica komt aan de vooravond van de verkiezingen stil te staan in een verlaten omgeving. Haar kind zit op de achterbank. Deze noodgedwongen stilstand doet haar achterom kijken. Hoe is ze op dit punt gekomen? Welke offers moest ze brengen en wat is het effect van dit alles op de opvoeding, als alleenstaande moeder, van haar kind? 

"Met Zarion Wouters heeft het zuid land, hoe jong ook nog, een talentvol acteur gecast. Samen met de ijzersterk en overtuigend spelende Anne-Chris Schulting brengen zij een voorstelling die staat als een huis." - Brabant Cultureel

over het zuid land
Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom maken voorstellingen voor een volwassen publiek waarin het kind als acteur en onderwerp centraal staat. Jonge spelers bewegen zich in hun producties in een wereld die gedomineerd wordt door regels, denkbeelden en handelingen van volwassenen. 

Als je het niet meer weet, vraag het dan de kinderen. Wie zijn visie op de wereld in zoveel overwegingen en voorbehouden en angsten en twijfels heeft verpakt dat hij er zelf niet meer doorheen kijkt, kijk dan naar de kinderen.

het zuid land - Liberty Bell - Chassé Theater Breda

credits

concept & regie: Hidde Brouwers, Jorg van den Kieboom / spel: Anne-Chris Schulting, Zarion Wouters / tekst: Jorg van den Kieboom / dramaturgisch advies: Mieke Versyp / licht & techniek: Marc Joosen / co-productie: Het PON&Telos

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Breda en Amarte Fonds. Met dank aan: Kaoutar Laaroussi, Chris Wouters, Auto Inkoop Benelux, Ad van den Kieboom.