Jouke Bos

De man van La Mancha

Theateralliantie
wo 6 mrt 2024 tot zo 17 mrt 2024
wo 6 mrt 2024
tot
zo 17 mrt 2024

Zon, flamenco en een sterrencast: de eigentijdse versie van de musicalklassieker De man van la Mancha bevat het allemaal. Gebaseerd op het wereldberoemde boek van Cervantes vertelt de musical het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot, gespeeld door Huub van der Lubbe.

Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?

We reizen terug naar de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. Dichter Cervantes komt samen met zijn medewerker terecht in een gevangenis in Sevilla. In de kerker dienen zij als nieuwelingen hun bezittingen in te leveren aan de arme gevangenen. Als verdediging brengt Cervantes het verhaal van Don Quichot tot leven. Hij trekt er samen met Sancho Panza op uit om grootse daden te verrichten.

Don Quichot komt tot leven
Vanuit de middeleeuwse kerker komen we terecht in de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot. Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk en expressief. Zijn ideaal komt voort uit de fantasiewereld van de ridderromans. Hij toont dat de wereld niet alleen een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kan maken met je eigen handen en gedachten. In de voorstelling doet de de middeleeuwse kerker meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Blijf dromen
De musical bevat onder andere het iconische lied Onmogelijke Droom. Na de Broadway-première in 1965 is het nummer uitgevoerd door artiesten als Frank Sinatra en Elvis Presley, en is het vertaald uitgebracht door Jacques Brel en Ramses Shaffy. Nu is de eer aan Huub van der Lubbe. Hij heeft zelf voor Man van la Mancha de songteksten vanuit het Engels vertaalt en in een moderne, hedendaagse stijl gegoten. 

Theateralliantie - De man van La Mancha - Chassé Theater Breda

Onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

credits

cast: Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Enora Oplinus e.a. / regie: Ruut Weissman / choreografie: Pim Veulings / muzikaal leider: Jeroen Sleyfer / vertaling: Rob de Graaf / vertaling liedteksten: Huub van der Lubbe / decorontwerp: Marloes en Wikke / kostuumontwerp: Sabine Snijders / dramaturg: Cecile Brommer / lichtontwerp: Marc Heinz / geluidsontwerp: Maarten Houdijk / pruiken: Cynthia van der Linden