War Pony

Gina Gammell, Riley Keough
Laatste week
do 18 mei 2023 tot zo 4 jun 2023
do 18 mei 2023
tot
zo 4 jun 2023

de Volkskrant (★★★★) 'Een rijk drama zonder makkelijke oplossingen'

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels.

Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader's voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

War Pony is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. 

War Pony | Chassé Cinema
Regie
Gina Gammell, Riley Keough
Speelduur
115 min
verwacht
do 18 mei 2023
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld