Rhapsody

LOD / Josse De Pauw & Frederik Neyrinck
Dit is wereldklasse
zo 26 nov 2023 - 15:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
zo 26 nov 2023
15:00
Bestellen

De Pauw brengt de gedachtestroom van Jane Goodall, George Steiner, J.M. Coetzee, Karel Appel en Edward Witten in een bijzonder concert met gesproken woord.

Soms aarzelend, hakkelend, soms spontaan en vastberaden. LOD-componist Frederik Neyrinck voorziet deze vijf verschillende stemmen van een eigenzinnige compositie. Rhapsody is een grillige voorstelling, een ode aan het denken, de twijfel en het niet weten, want je hoeft niet altijd alles te begrijpen om te voelen dat het om iets belangrijks gaat.

Rhapsody markeert de zeventigste verjaardag van acteur, auteur en regisseur Josse De Pauw en zijn vijftigjarige carrière op de planken.

Onderdeel van

credits

concept & spel: Josse De Pauw / compositie: Frederik Neyrinck / fragmenten uit de interviews met Jane Goodall, George Steiner, John M. Coetzee, Karel Appel, Edward Witten uit Van de schoonheid en de troost van Wim Kayzer / muzikale uitvoering: Asko|Schönberg / klarinet & basklarinet: Anna voor de Wind / trombone: Koen Kaptijn  / percussie: Joey Marijs / viool: Jellantsje de Vries / cello: Sebastiaan van Halsema / scenografie: Anne Marcq met beelden uit het LOMO archief van Max Pinckers / lichtontwerp: Luc Schaltin / licht: Pino Etz / geluid: Brecht Beuselinck / video-ontwerp: Wim Piqueur / techniek: Bart Mommerency / Franse vertaling: Anne Vanderschueren / productieleiding: Kristel Deweerdt / productie: LOD muziektheater / coproductie: Asko|Schönberg, Klarafestival / KVS, Concertgebouw Brugge, Le Manège Maubeuge

met dank aan Jannes Dierynck, Victor Hidalgo, het theateratelier van Het Nationaal Theater en de schilderateliers van De Munt, Brussel met de steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid tax shelter partner Flanders TAX shelter