Caffé Sospeso

Doris Hochscheid en Harald Austbø
wo 20 sep 2023 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 20 sep 2023
20:30
Bestellen

Twee daklozen cellisten, moeder en zoon, moeten zichzelf opnieuw uitvinden nu kunst maken is verplaatst naar de straat. Op hun nieuwe vaste plek in de buitenlucht proberen ze de muzikale smaak van de voorbijgangers in te schatten en passen daar hun repertoire op aan. Nieuwe composities voor cello worden gecombineerd met spoken word, humming, beatboxing en piano.

Een betere toekomst 
Een moeder en zoon hebben alleen nog de buitenlucht om in te musiceren. Naast een grote hal met tweedehands spullen hebben ze hun vaste plek gevonden. De klassiek geschoolde moeder heeft een glansrijke carrière achter de rug. Door de huidige situatie is ze opstandig en angstig en staat ze lijnrecht tegenover haar zoon. Hij is opgegroeid met verschillende muziekstijlen en heeft ook vrienden in het circuit. Realiseert hun “publiek” wel dat het twee getalenteerde musici zijn? Of zien zij enkel twee zwervers? 

Met een caffè sospeso, een gedoneerde koffie, in hun handen moeten moeder en zoon zichzelf opnieuw uitvinden. Is dit hun nieuwe leven? Hoe zijn ze hier terecht gekomen en hoe gaan ze samen verder? De zoon neemt een radicale beslissing. Op zoek naar een betere toekomst voor hen beiden. 

"Caffè sospeso is razend energetisch theater met een aanstekelijke muzikale vertelling van Doris Hochscheid en Harald Austbø, twee multigetalenteerde performers." - Theaterkrant

Eigentijdse muziek 
Caffè sopeso is een interdisciplinaire en schurende muziekvoorstelling waarin er veel afwisseling is tussen verschillende kunstvormen. Wat als alle steun voor muziekmakers wegvalt? En je als musicus alleen nog maar kan vertrouwen op de vrijgevigheid van je publiek? Wordt het aanbod nog gezien en gewaardeerd? 

Componist/zanger/gitarist David Dramm benadert de muziek vanuit drie oogpunten: de muziek van de moeder, de muziek van de zoon en (afwezige) vader en de muziek die op straat wordt gespeeld om geld mee te verdienen. Bestaande en nieuw geschreven muziekfragmenten wordt afgewisseld met muziek die zowel refereert aan Tin Pan Alley- en Afrofuture jazz als aan funk-achtige stukken.

credits

Tekst en regie: Mirjam Koen / composities en muzikale leiding: David Dramm / cello en spel: Doris Hochscheid, Harald Austbø / vormgeving: Gerrit Timmers / kostuums: Jacqueline de Maat / licht: Bas Standaar / producen: Stichting Cello Sonate in samenwerking met OT Rotterdam