Martijn Gijsbertsen

Cabaret Deconstruit

LeineRoebana
vr 13 okt 2023 tot za 14 okt 2023
vr 13 okt 2023
tot
za 14 okt 2023

Stadsgezelschap LeineRoebana geeft met humor en sarcasme een eigen kijk op de wereld om ons heen en laat zien dat het zo niet langer kan. Met muziek, zang, dans en spoken word toont de voorstelling hoe een leefbare toekomst eruit kan zien. 

Niets is wat het lijkt. De spreekstalmeester spreekt met zijn voeten en danst met zijn lippen. De instrumenten staan volledig in dienst van het lichaam en ziel en geven geleidelijk betekenis aan het verhaal. Er ontvouwt zich een nieuwe kijk op de wereld. 

Voor Cabaret Deconstruit werken choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana samen met tekstschrijver Erik Bindervoet en Bredase componiste Dyane Donck. Gelauwerd vertaler Erik Bindervoet werkte al eerder samen met het gezelschap bij de producties Light en Solas. Componiste Dyane Donck staat bekend om haar multidisciplinaire projecten waarin ze klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica met elkaar combineert. Het resultaat is een groovy pop-sound met filmische klanken, geluiden, stemmen en akoestische instrumenten.

over LeineRoebana
LeineRoebana, het dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, vervult door haar unieke, eigenzinnige danstaal en werkwijze een geheel eigen plaats in de Nederlandse en internationale danswereld. LeineRoebana werkt altijd samen met dansers, zangers, musici, componisten, schrijvers, ontwerpers en instellingen van topkwaliteit uit binnen- en buitenland. Als stadsgezelschap van Breda monteert LeineRoebana alle voorstellingen af in Breda en is het Chassé Theater het huis voor de premières van het dansgezelschap.

inleiding - 20.00 uur
Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana je uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel.

Chassé Ontmoet
Ontmoet gelijkgestemden tijdens je bezoek aan het theater. Of je alleen naar het theater gaat of samen met iemand; iedereen kan aansluiten bij Chassé Ontmoet. De plek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling te treffen en gezellig (na) te praten. meer info

LeineRoebana - Cabaret Deconstruit - Chassé Theater Breda
Martijn Gijsbertsen

credits

concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana / compositie: Dyane Donck / dansers: Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda, e.a. / musici: Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink, Els Mondelaers / tekst: Erik Bindervoet / lichtontwerp: Jeroen Smith