Tom de Jager

Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly
wo 8 nov 2023 - 20:00
grote zaal
wo 8 nov 2023
20:00
Bestellen

Het Pulitzerprijs-winnend toneelstuk Disgraced gaat over een topadvocaat die worstelt met zijn afkomst. De sterrencast bestaat onder anderen uit Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini.

Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan brengt Black Sheep Can Fly samen met Het Nationale Theater de moderne klassieker Disgraced van Ayad Akhtar.

Het leven lacht topadvocaat Amir Kapoor toe. Hij heeft een prachtige vrouw en binnenkort ligt er een grote promotie binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht helpt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook privéleven in te storten.  

Op een avond organiseert Amir samen met kunstschilder Emily een etentje voor twee bevriende collega’s. De sfeer slaat om zodra het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. Het dringt tot Amir door dat zijn mooie leven een schijnvertoning is. Is hij zijn ware identiteit uit het oog verloren om een Westers ideaalbeeld na te streven? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd.

Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

credits

concept, regie en muziek: Saman Amini / spelregie, eindregie: Eric de Vroedt / tekst: Ayad Akhtar / Nederlandse bewerking: Saman Amini, Karim Ameur, Eric de Vroedt / spel: Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak, June Yanez / dramaturgie: Karim Ameur / decor en kostuums: Dieuweke van Reij / lichtontwerp: Stefan Dijkman / producent: Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater

Voor meer informatie ga naar blacksheepcanfly.nl