Koen Broos

Analoog

Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)
za 26 aug 2023 - 20:30 tot 21:40
kleine zaal
za 26 aug 2023
20:30 tot 21:40
Geweest

Als student Louis Janssens en docent Willem de Wolf elkaar ontmoeten, herkennen ze zich in elkaar. Maar wat zie je dan eigenlijk?

In acteursduet Analoog gaan Willem en Louis in dialoog, maar anders dan anders: ze verwisselen van rol. Zo wordt de oudere man de jongere en andersom. De acteurs schreven zelf de tekst, vanuit henzelf en hun liefde voor theater. Er wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over ontwrichtende liefdes. Terugkijkend naar vroeger en met de blik op de toekomst. 

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen op de toneelschool. Even denkt Willem zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij ziet dezelfde gretigheid, ambitie en in bravoure verpakte onzekerheid. Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid.

Geselecteerd door Nederlandse Toneeljury

De Nederlandse Toneeljury selecteert de tien mooiste, meest spraakmakende en indrukwekkende producties van dat moment, die vervolgens te zien zijn tijdens het Nederlands Theater Festival in september. Analoog is een van de gekozen voorstellingen. 

Uit het juryrapport: Dit kleinood raakte de jury diep. In Analoog dansen docent en gelauwerd toneelspeler en -schrijver Willem de Wolf en student en aanstormend theatermaker Louis Janssens een beeldschoon taalduet. Het is de transparante manier van spelen, die maakt dat je het duo in hun zoektocht naar zichzelf en elkaar heel dicht kan naderen.

lovend ontvangen door de pers

⭐⭐⭐⭐⭐ "Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis.” - Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ 'In een prachtig duet reflecteren Willem de Wolf van DE HOE en zijn ex-student Louis Janssens over de manier waarop ze elkaar en elkaars werk vormden, en vormen.” - Morgen 

⭐⭐⭐⭐ "Hét geheime wapen van het duet is even eenvoudig als geniaal: De Wolf en Janssens vertellen het verhaal van de ander alsof ze het zelf hebben meegemaakt." - De Standaard

"Analoog is een ontwapenend, klein, fijn stuk over levens, liefdes en theater maken." - Theaterkrant

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

van en met: Louis Janssens & Willem de Wolf / techniek, licht en soundtrack: Shane van Laer / choreografisch advies: Femke Gyselinck / kostuums: Cecile Taylor / productie: DE HOE / coproductie: Het Laatste Bedrijf / met dank aan: Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen 

deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid