Jan Hoek

1000+1 nacht (8+)

De Toneelmakerij en SADETTIN K
wo 1 nov 2023 - 15:00 tot 16:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 1 nov 2023
15:00 tot 16:30
Bestellen

Laat je betoveren door de kracht van verhalen.

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. Deze eeuwenoude vertellingen vormen de inspiratie voor de muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht

Verhalen komen tot leven
Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden. Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar. Wat zeker is: zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz: “Ik heb enorm veel zin in deze voorstelling, omdat het een rijke aanvulling is op de verhalen die mijn kinderen al kennen. Naast Roodkapje nu ook Sinbad, naast Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen nu ook Ali Baba en de Veertig Rovers. Ons land, maar ook ons gezin, is een mengelmoes van culturen en verhalen en met deze voorstelling draag ik daar graag een steentje aan bij.

Over de Toneelmakerij
De Toneelmakerij maakt actuele voorstellingen waarin hun liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid centraal staat. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Podium Kids Prijs (voorheen Zapp Theaterprijs) en de Gouden Krekel.

credits

tekst: Sophie Kassies / regie: Paul Knieriem / dramaturgie: Paulien Geerlings / regieassistent: Floyd Koster / voorstellingsleider: Pieter Loman / componist: Kaveh Vares / decorontwerp: Sacha Zwiers / lichtontwerp: Gé Wegman / kostuumontwerp: Jorine van Beek / assistent kostuumontwerp: Sara Schoon / spel: Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Kyra Bououargane, Mark Kraan, Harun Balcı., Abdelkarim el Baz, Bitha Babazadeh / techniek: Jos Koedood, Sophie de Hoop, Maurits Thiel, Shirley Versteeg