La Vuelta Holanda

De Spaanse wielerronde La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Het unieke evenement met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes komt ook naar Breda! 

direct naar programma

Op zo'n groot evenement in de stad mag het Chassé Theater natuurlijk niet ontbreken. Deze zomer zijn er speciale activiteiten in zowel het theater als de cinema georganiseerd rondom La Vuelta. 

Infietsen
Om alvast op te warmen is op 5 augustus Vuelta van Het NUT te zien. Voor deze mini theatervoorstelling van dertig minuten bedachten twee acteurs en een muzikant een verhaal op waargebeurde sprookjes uit de Ronde van Spanje.  

Cinema y Ciclismo
In aanloop naar de Vuelta vertonen we vanaf 4 juli elke maandag een wielerfilm onder de noemer Cinema y Ciclismo. Bij de eerste drie films worden nagesprekken georganiseerd met onder andere Michael Boogerd, Roger de Vlaeminck, Richard Groenendaal en John den Braber. I.s.m. Instituto Cervantes.

Klaar voor de start?
Op donderdag 18 augustus, net voorafgaand aan de start van de ronde, staat de voorstelling La Vuelta 1979 & De Tour van '80 in het theater. Een theatrale, muzikale en literair ode aan Joop Zoetemelk, met onder andere Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton en uiteraard Joop Zoetemelk. 

#vamosholanda

Voorstellingen

  • vr 5 aug 2022
   19:00 - 19:35
   Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
  • vr 5 aug 2022
   20:30 - 21:05
   Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal