Razende Reporters recensie Alone@Home

Voorstelling: Alone@Home
Datum: woensdag 3 april 2019
Razende Reporters: Kars & Bas

De voorstelling ging over pesten, gescheiden ouders en ouders die hun twee kinderen alleen thuis lieten wanneer zij op cruise gingen om geld te verdienen. Maar met de kinderen gaat het niet heel goed als ze alleen thuis zijn. Jip pest Puck en Puck pest Jip. In het huis hing ook nog een schilderij die hun vader in de trein had gevonden, die bleek veel geld waard te zijn. Dit was eigelijk van twee boeven die het hadden gestolen. Die boeven probeerden het terug te krijgen. Maar die kwamen niet het huis in. Ze werden op verschillende manieren tegen gehouden, met onder andere: scheerschuim, ballen, jeukpoeder en secondelijm op de deurmat. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed, en de boeven boden hun excuses aan. De ruzie werd bijgelegd en het pesten hield op, er ontstond een vriendschap tussen broer en zus.

In het stuk speelden een gescheiden vader met zijn zoon, een gescheiden moeder met haar dochter en twee boeven mee. Ook was er een band die muziek maakte en een man in een klein vrachtwagentje die geluiden maakte om het verhaal duidelijker en grappiger te maken. Hij deed dat bijvoorbeeld met toeters, drumstokjes en deksels van pannen.

Vormgeving
Het decor was een huis wat verschillende keren omgedraaid werd voor verschillende scenes in het stuk, dit was verrassend. De kostuums veranderden vaak in het stuk en zagen er modern uit. Er kwamen verschillende kleuren uit de theaterlampen. Zo maakten ze dag en nacht.

Beoordeling
We vonden het een leuke voorstelling waarin serieuze onderwerpen zoals pesten en vriendschap op een grappige manier werden verteld. Met leuke muziek, zang en dans. Echt een aanrader. In het begin waren Jip en Puck alleen thuis, maar toen de boeven kwamen, waren ze samen thuis. En gingen ze trucjes uithalen om de boeven niet binnen te laten komen. Ze werden een duo tegen de boeven. Daar moesten we erg om lachen.

Conclusie 
Wij vonden de voorstelling grappig, maar ook leerzaam want je kunt dus vrienden worden met iemand die je eerst helemaal niet mag.                                                                                                                              

Voorstelling: Alone@Home
Datum: woensdag 3 april 2019
Razende Reporters: Yade & Thomas

Samenvatting
Twee kinderen worden alleen thuisgelaten, omdat hun ouders 1 week op een cruiseschip moesten werken. Er kwamen twee dieven die het huis probeerden binnen te dringen. En zo komen er allemaal gekke dingen langs. 

Acteurs
Puk & Jip: de kinderen, de hoofdrolspelers.
Fokko & Vanessa: de  dieven, ook hoofdrolspelers.
Gerben: de Gekke Buurman, bijpersoon.
Vader & Moeder: bijpersonen (ook Fokko & Vanessa).

Vormgeving
Het decor zag er simpel maar super mooi uit. Het decor draaide ook. Het licht zag er ook mooi uit het veranderde ook van kleur en plaats. De kostuums zagen er mooi en simpel uit vooral bijpassend.

Beoordeling
Wij vonden het geweldig, leuk en supergrappig. Het was ook heel origineel. We begrepen het goed. En we moesten heel erg hard lachen en we kregen tranen in onze ogen. 

Conclusie
We vonden het superleuk omdat het zowel spannend als lachwekkend was.