Razende Reporters recensie De Krijtkring

Voorstelling: De Krijtkring
Datum: 17 oktober 2018
Razende Reporters: Bellephine & Chrisje

Bellephine
Op woensdag 17 oktober ben ik naar een toneelvoorstelling geweest genaamd De Krijtkring. Een kleine samenvatting: Er breekt oorlog in een land uit, wat neem jij mee? De koning neemt al zijn spullen mee. Maar waar laat hij de baby? Het was al te laat. Een arme burger zetten haar leven op spel en pakte de baby! Samen beleven ze heel veel avonturen. Maar natuurlijk wel in de oorlog. Ze moest het kind achterlaten want haar leven stond op spel. Maar ze kon er niet vanaf blijven. Veel jaren later toen de oorlog voorbij was, miste de koning het kind. Toen startte hij een rechtszaak. Maar wie krijgt het kind? Als je dat wilt weten moet je zelf naar de voorstelling gaan!

Het decor was heel simpel, Het was steeds hetzelfde maar er werden zoveel andere dingen mee gecreëerd. Met het licht werd heel veel gespeeld. Als er blauw licht was kreeg je ook al echt een rillerig gevoel. Vaak werd het licht ook weer warm. Dat gaf een heel fijn, gezellig gevoel! De kostuums waren heel origineel en paste erg mooi bij de rollen!

Er speelden erg veel bekende acteurs mee! Zoals: Rop Verheijen en Frēdērique Spigt!

Zelf vond ik het een hele mooie en originele voorstelling! Soms zaten er wat moeilijke woorden tussen maar toch begreep je het stuk zonder moeite! Op sommige stukken kreeg ik toch wel echt tranen in mijn ogen! Hele mooie kostuums en geluiden! Op sommige stukjes zag ik het omkleden. Hele originele voorstelling!

Om eventjes heel kort samen te vatten: Een super geweldige voorstelling! Je moet het zeker gezien hebben!!!

Chrisje
Mijn eerste opmerking is dat de zaal half vol zit, en het decor is wel mooi. De musical is op een hele leuke manier gespeeld. En heeft humor en droevig. Op een geven moment werd er zomaar een kind uit de zaal getrokken, best heftig. Ook leuk dat de hoofdrolspelers meerderen rollen spellen. De spelers kleden zich snel om. De muziek past goed bij de musical. Het is zeker wel 10+.

Hoofdrolspelers
Roel Adam,
Peter van Heeringen,
Carmen van Mulier,
Milan Sekeris,
Rop Verheijen,
Victor IJdens.

Muzikanten
Frederique Spigt,
Janos Koolen,
Joost van Es